08.02.2011

Recomand - album - The Noisettes - Wild Young Hearts




Cred ca inainte sa aud "Don't upset the rhythm" nu stiam cine sunt Noisettes. Mi-a atras atentia, fiind mediatizat intens in primavara lui 2009 si ramanand si cel mai bine clasat single al formatiei in uk charts, no.2. Am ascultat si primul lor album, exuberant si muzical in ciuda afinitatii fata de energia punkerilor amatori, insa acesta de fata s-a mulat pe sufletul meu, cu toate ca mi-a lasat un gust dulce-amarui si un zambet nostalgic pe chip de fiecare data cand l-am reascultat. Este despre dragostea adolescentina, agatata de prin locuri obscure si galagioase sau din contra,peste care dai din intamplare la un colt de cafenea; despre emotiile puternice si regretele de a doua zi, despre aventuri, prieteni vechi,despre entuziasm si ploi de zambete, despre despartiri si noi inceputuri...un mic carusel al relatiilor unor personaje necoapte, visatoare. Carisma solistei Shingai Shoniwa si sound-ul romantic-rock al anilor '60 mi-au ramas adanc intiparite in minte.

Preferatele mele sunt "Sometimes","Wild Young Hearts","Every Now and Then" si "Never Forget You".

1. "Sometimes"

Noisettes - sometimes

Asculta mai multe audio diverse



Cateodata incepem de la capat. O luam de la zero. Suntem in momentul in care avem nevoie doar de noi insine si nimic mai mult. Poate ne trezim cu cateva fragmente de remuscare sau vina si cautam sa ne cerem scuze unor fosti parteneri, dar in final mergem inainte singuri si siguri de alegerea facuta.

2. "Don't Upset The Rhythm (Go Baby Go)"



Cel mai de succes cantec al formatiei, un avertisment pentru spargatorii de petreceri si o invitatie la dans pentru toti oamenii noptii; melodia preferata in fundal, prietenii aproape, lumina stroboscoapelor si vibratia boxelor te duce in paradis.

3. "Wild Young Hearts"



Timpul trece si ne schimbam de la un anotimp la altul, suntem altfel cu fiecare persoana pe care o iubim; mai optimisti sau mai confuzi,cu asteptari mai ridicate sau la voia intamplarii, mai pasionali sau poate mai banali...suntem tineri si al dracului de salbatici in alegerile noastre pentru ca daca nu gresim acum atunci cand? La urma urmei poate ne intalnim chiar cealalta jumatate...din greseala!

4. "24 Hours"

Noisettes - 24 hours

Asculta mai multe audio diverse



O urma de regret dupa un "one night stand"; fara nume, fara cuvinte imparti patul cu o straina si la ivirea zorilor dispari tiptil. Alergam printre strazi, printre oameni, printre cerseafuri, in cautarea acelui ceva care sa ne faca sa ne simtim deosebiti.

5. "Every Now and Then"



Nostalgic, nelinistit si inlacrimat, un cantec despre o iubire neconsumata din cauza decesului unuia dintre parteneri, acompaniat de un videoclip la sentiment.

6. "Beat Of My Heart"

Noisettes - beat of my heart

Asculta mai multe audio diverse



"-Lasa-ma sa-ti arat cat de mult as putea sa te iubesc!" striga melodia asta. O melodie despre acordarea unei sanse omului ce-ti spune ca are sentimente fata de tine cu toate ca tu esti oarecum indiferent.

7. "Atticus"



Inspirata de personajul Atticus Finch din cartea lui Harper Lee, "To Kill a Mockingbird", castigatoare a premiului Pulitzer, piesa vorbeste despre iubirea sincera si fara prejudecati, despre riscul asumat in momentul in care aceasta este exprimata de unul dintre indragostiti indiferent de reactiei celuilalt: "so catch me when I fall or did I dive at your delight?".

8. "Never Forget You"



Regasirea unui foarte bun prieten dupa mult timp e un prilej de a depana cele mai frumoase momente petrecute impreuna. Cel mai bun motiv de a-ti lua o zi libera de la munca, de a te intoarce in timp si de a te ameti cu rasete si rom inainte de apusul soarelui.

9. "So Complicated"

Noisettes - so complicated

Asculta mai multe audio diverse


Uneori cadem pe ganduri si gandurile ne duc departe...poate prea departe,in situatii ipotetice care ajung sa ne faca sa ne indoim de persoana de langa noi, ganduri despre incredere, ganduri cu "daca" si "poate". De ce sa ne complicam atat de tare vietile in loc sa ne bucuram de moment?

10."Saturday Night"

Noisettes - saturday night

Asculta mai multe audio diverse


O sa te aprind si o sa te fumez si o sa privesc cercurile de fum cum se ridica. O sa-ti arat cine e seful. E sambata seara si toata lumea vrea sa se joace.

11. "Cheap Kicks"

Noisettes - cheap kicks

Asculta mai multe audio diverse



Tineri pasionali, ironici si mereu dornici de schimbare, nerabdarea lor strica tot, trecand de la zambete si saruturi in plina zi la respingere si inselaciune. Intr-o saptamana s-au intamplat atat de multe lucruri incat pare ca a trecut o luna. Lovituri ieftine? - rani adanci facute la intamplare.

Trecand din nou prin intregul album imi vad toamna trecuta in fata: iesiri si petreceri pentru a uita iubirea de-o vara, doar pentru a ma trezi in cearsafuri straine, prins in iluzia ca as putea transforma un "one night stand" in ceva mai mult, irosindu-mi energia in locul nepotrivit si intr-un final regasindu-ma dezamagit, nostalgic si gandindu-ma ca din greseli se invata.

Iubim, uitam, ardem amintiri, la naiba cu aceste salbatice,tinere inimi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu