06.02.2011

Recomand - film - All good things (2010)

O poveste plina de suspans construita pe baza unei iubiri pasionale intre doi tineri ce provin din clase sociale opuse,care se transforma intr-un serial de obsesii si crime.
Filmul nu este o enigma greu de descifrat, dar ceea ce il face interesant de urmarit este faptul ca e bazat pe un caz real, Andrew Jerecki reusind sa aduca in prim plan fina linie intre dragoste si obsesie.
Cazul este unul aparent socant si totusi ,atat de intalnit. Actiunea se desfasoara în New York, Texas şi Los Angeles între anii 1971-2003.



David Marks este un tânăr bogat al cărui tată conduce o afacere imobiliară. Se îndrăgosteşte de Katie McCartthy, o frumoasă studentă la medicină şi în ciuda voinţei tatălui său se mută împreună cu Katie departe de metropola si afacerile familiei . Se căsătoresc şi după un timp, Katie observă comportamentul ciudat al soţului său, însă află că acesta este pus pe seama sinuciderii mamei sale şi că a avut probleme încă din copilărie, de când s-a întâmplat tragicul accident.

Sub presiunile tatălui, David intra in afacerea familiei iar Katie hotărăşte să-şi continue studiile medicale. Nu mai este la fel de legată de soţul său, fapt care îl enervează teribil pe David. Katie a reuşit să se detaşeze de sentimentele intense pe care le avea faţă de acesta din momentul în care a fost nevoită să facă un avort şi de când a observat că David nu mai este la fel de atent cu ea ca înainte. Prima scenă de violenţă a avut loc chiar de faţă cu rudele şi prietenii lui Katie, atunci când aceasta nu a vrut să meargă devreme acasa cu soţul său. A fost momentul în care s-a declanşat obsesia pentru ea şi implicit au urmat din ce în ce mai multe scene violente.

Uciderea câinelui pe care îl aveau, dispariţia lui Katie, deghizarea într-o femeie, moartea celei mai bune prietene a lui David – sunt câteva dintre incidentele care îl incriminează pe acesta. După 20 de ani de la dispariţia lui Katie, cazul se redeschide însă…rămâne nesoluţionat.

Ryan Gosling afirma ca intotdeauna relationeaza cu personajele interpretate,acestea fiind diferite parti din identitatea lui, in cazul acesta ne arata fata unui om nesanatos mintal si isi joaca rolul foarte convingator. Personal nu am vazut o chimie extraordinara intre actorii principali, probabil deoarece Kristen Dunst nu este nici pe departe genul meu de actrita preferata.

Un film bun de vizionat vineri seara. Coloana sonora mi-a atras atentia intr-un mod placut,reusind sa-mi mentina starea de neliniste pe tot parcursul filmului, personal fiind un fan al genului. Ii acord nota 8/10.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu