19.08.2012

Azealia Banks - noua fata rea a hip-hop-ului

Rime taioase, aparitii sexy si niste buze comparabile cu cele ale Angelinei Jolie, toate impachetate in carisma si atitudine de vampa, aceasta este Azealia Banks, noua fata rea a hip-hop-ului.

Azealia Amanda Banks este numele fetei rele din Harlem, New York, care arunca cu rime taioase, filmeaza videoclipuri in care afiseaza o imagine de fashion-vamp si posteaza fotografii deocheate pe contul ei de Instagram. Cunoscuta pana nu demult sub numele de Miss Bank$, Azealia a inceput sa guste succesul odata ce a ajuns in varful topului "Cool List" al revistei New Musical Express in 2011.
In decembrie BBC a anuntat ca Banks a fost nominalizata pentru "The Sound of 2012" unde in cele din urma a ocupat un onorabil loc 3. In prezent a semnat cu casa de discuri Interscope/Polydor si a lansat un numar mare de melodii via YouTube dintre care cea mai cunoscuta "212" a strans aproape 28 de milioane de vizualizari.


Primul EP semnat Azealia Banks, "1991", a fost lansat in UK pe 28 mai anul acesta si in urmatoarea zi in USA. Albumul contine patru piese si a primit critici pozitive, single-ul "212" fiind descris de Robert Christgau (MSN Music) ca :
"quick-tongued, lascivious, catchy, and delighted with itself" si adaugand despre album
"there hasn't been a more pleasurable record all year and probably won't be—not even by her."
In iunie Azealia a filmat videoclipul piesei "Liquorice" in Paris, alaturi de stilistul lui Lady Gaga, Nicola Formichetti si fotograful de moda John Rankin Waddell.Mixtape-ul "Fantasea" a fost lansat pe 11 iulie in UK. Azealia a lucrat cu a varietate de producatori incluzand: Machinedrum, Nick Hook, Hudson Mohawke, Eprom, Drums of Death, Munchi, Ikonika, Diplo si DJ Master D. Despre acest proiect, cantareata afirma:
"Fantasea is almost kind of a first album of sorts….but it happened by mistake…. It’s weird. This is a test run. I tried a lot of cool things. Sounds I thought were progressive, beats made by close friends, different flowsss."
Videoclipul piesei "Van Vogue" a fost lansat saptamana aceasta. Cantareata a colaborat tot cu Rankin, iar clipul a fost filmat in studioul revistei "The Hunger". Vizual este concentrat pe moda si tinutele purtate. In timp ce predecesorul lui avea o latura distractiva de Wild Wild West,  "Van Vogue" este mai minimalistic, compus in mare parte din cadre ce ne infatiseaza o Azealia puternica si sexy cu un vibe RnB al anilor 90.Castigatoare a premiului "Philip Hall Radar" oferit de revista NME si a titlului de "New Style Icon" acordat in cadrul Billboard Awards, Azealia Banks se pregateste pentru lansarea primului album in toata regula, intitulat "Broke with Expensive Taste",  care va aparea in toamna acestui an.
Aparitiile ei pe copertile diferitelor publicatii sunt din ce in ce mai numeroase si mai controversate. Suntem siguri ca trebuie sa tinem un ochi pe domnisoara Banks!

Articol publicat pe urban.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu