08.07.2012

Keep an "I" ON pt. 5ive



 Un iunie mai calduros nici nu se putea. Printre sute de litri de apa vanduti zilnic trecatorilor insetati, nebunia de culori a cuprins orasul inspre bucuria privirilor mele avide dupa noutate. Week-end-ul asta valtoarea de energii colorate a atins apogeul, culminand astfel in Parada Gay Anuala - multe zambete si fluturasi, pantaloni scurti si priviri curioase. Vizualul trebuie completat si de ceva bun de gadilat ciocanul, nicovala si scarita si astfel m-am pus pe cautat beat-uri noi. Sa vedem ce am gasit!

  Angel Haze - New York

 Nascuta in iulie 1991, Angel Haze, un nume nou pe scena hip-hop, a inceput sa scrie de la varsta de 11 ani si ideea ca insemnarile ei ar putea fi de fapt versuri, i-a apărut oarecum recent, cand un prieten i-a sugerat posibilitatea de a transforma poeziile sale in versuri de rap. Pana la ora actuala, a aparut pe mai multe bloguri si site-uri de muzica, inclusiv Hype UrbanSteez.com Unsigned Hype, HotNewHipHop.com, Tumblr.com, Revista Pound si TheFader.com. In doar doi ani , ea are deja mii de fani ce-i urmaresc fiecare pas in cariera si continus sa-si construiasca buzz-ul online. Melodiile ei au depasit in prezent 40.000 de descarcari si au peste 100.000 de vizualizari pe YouTube. Intrebata despre ceea ce o inspira, ea a raspuns: "Am fost inspirata doar de distrugere, tristete si experienta prin care am descoperit ce inseamna a suferi. Sincer, cea mai puternica influenta in viata mea si in munca mea a fost intotdeauna orice lucru, persoana pe care o iubesc." Haze nu este prima care sa dejoace un debit rapid si feroce pe un ritm de batai de maini si sunete infundate de bas. Dar carisma ei în "New York", consta in modul in care canta cu incredere, pe tempo-urile care se impletesc perfect cu fluxul si refluxul de retinere si de eliberare, lucru care ii sustine refrenul despre locul de nastere al rapului.

 

  The Antlers - Drift Drive

 The Antlers este o trupa de indie rock din Brooklyn, New York. Initial a fost conceputa ca un proiect solo de catre vocalistul si chitaristul Peter Silberman. El a scris singur primele doua albume: "Unprooted" si "In the Attic of the Universe", dupa care i-a recrutat pe Michael Lerner si Darby Cicc, devenind astfel un grup. Trupa a inregistrat doua EP-uri: "Cold War"si "New York Hospitals", colectia de cantece a lui Silberman concretizandu-se mai tarziu intr-un album intreg intitulat: "Hospice". Albumul a fost lansat independent, de catre trupa, in martie 2009 vanzand toate unitatile aflate in stoc. Trupa a semnat un contract cu label-ul Frenchkiss Records, care a lansat o versiune remasterizata a albumului. Acesta a primit laude critice atat pentru latura narativa cat si cea muzicala si a fost listat in mai multe topuri de genul "Albumul anului". Melodia de fata face parte de pe cel de-al 5-lea album al trupei: "Undersea", ce va fi lansat pe 24 iulie in America de Nord si pe 30 iulie in Europa. Falsetto-ul moale al vocalistului, sunetele de alama si otel si starea de a fi sub apa, toate se leagana pe un ritm de briza de ocean. Cuvintele rare sunt abia auzite iar acest cantec este promisiunea ca The Antlers pot fi captivanti si demonstrativi atat la un nivel pur sonic cat si la un nivel liric.

 

  Purity Ring - Fineshrine

 Purity Ring este o trupa canadiana de indie electronic, infiintata in Montreal in 2010. Trupa este formata din doi membri: Megan James (voce) si Corin Roddick (instrumentale). In timpul show-urilor live, Roddick foloseste un instrument personalizat construit in forma de copac pentru a controla atat sunetul live cat si anumite efecte de lumina. In plus, in timpul aparitiilor live, cei doi poarta haine cusute de James. Pe 3 aprilie 2012, trupa a anuntat ca a semnat un contract cu Last Gang Records, Canada. In aceeasi luna trupa a anuntat ca albumul lor de debut, "Shrines", va fi lansat pe 24 iulie 2012. Primul single s-a numit "Obedear" iar pe 20 iunie au lansat un alt single intitulat "Fineshrine". Pe un ritm sughitat, cu o grija viscerala, James ne detalieaza situatia in care obiectul afectiunii sale ajunge literalmente sub pielea ei, frecandu-se de coaste si plamani, pentru a "face un altar bun" in interiorul corpului sau. Ideea de altar in sine tinde sa faca referire la relatiile de intensitate deiferita, ceva deprimant intr-un context romantic. "Fineshrine" evoca puternic aceste sentimente, devenind cel mai bun track al trupei de pana acum.
 

  Cat Power - Ruin

 Charlyn Marie Marshall cunoscuta si sub numele Chan Marshall sau Cat Power este o actrita americana, cantautoare si ocazional model. Cu o cariera de peste 20 de ani, ea a lansat opt albume de studio, un album live si doua EP-uri. Noul album, "Sun", va fi lansat in USA pe 4 septembrie anul acesta. Single-ul care promoveaza albumul, "Ruin", poate fi downloadat pe gratis din magazinul online al casei de discuri Matador Records, iar melodia care deschide albumul: "Cherokee" a fost difuzata in cadul emisiunii NPR's All Songs Considered pe 26 iunie. Gazda emisiunii, Bob Boilen, a descris albumul astfel: "merge intr-o noua, alta directie; mult mai multa energie, mult mai multe sunete electronice, tobe si sintetizatoare. Este foarte indraznet."



  Rudi Zygadlo - Melpomene

 Rudi Zygadlo este un muzician ca nimeni altul, ducand fundamentele dubstepului intr-o directie care este pe cat de neasteptata, pe atat de unica. El a creat un amalgam de versuri de cantece pop puse pe dubstep, refacute cu influente atat de vaste, pornind de la Frank Zappa, muzica clasica din Europa de Est si pana la indie-ul american contemporan. El descrie muzica sa ca fiind esentiala ca o fuziune, o forma de muzica pe care a avut-o in cap si care a adus laolalta influentele sale intr-un nou format. Cu "Melpomene", producatorul britanic se pune pe un plan filosofic similar cu al compozitorilor Julia Holter sau Halo Laurel, fuzionand arheologia si tehnologia pentru a face o muzica care poate fi atat de bogata pentru o distrugere teoretica cat si pentru o ascultare placuta. Structura piesei este aproape modulara si exista o placuta disonanta cognitiva intre gemetele pamantesti ale unui acordeon si ale pianului limpotriva sunetelor ciupite si decalate ale unei armonii.

 

 Published here.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu