12.02.2013

B recomanda - Beautiful Creatures, gospeldelia, ceai, ploaie si metrou

Cand credeam ca primavara isi intra in puteri imbiindu-ne cu raze calde de soare, snap!! iarna ne mai da o palma si ne afunda in frig si mocirla. Sucariti pe vremea de afara ne taraim pasii greoi pe strazile ude, sub cerul incarcat. Inca putin, ne imbarbatam, si primavara va veni. Pana atunci un film, o melodie sau un loc caldut si boem raman cateva dintre lucrurile care ne vor alina sufletele si degetele infrigurate.


Pentru fanii filmelor de fantezie/supernatural in care personajele principale se lupta cu raul pentru ca dragostea lor sa triumfe "Beautiful Creatures" pica la fix in preajma bombei de marketing care se numeste "Valentine's Day". Folosind o reteta asemanatoare cu cea din "Twilight", cu mici diferente gen acum avem de-a face cu o vrajitoare in loc de un vampir, iar Bella cea cu fata incremenita indiferent de emotiile traite e inlocuita de Ethan Wate, adolescentul care vrea sa scape de viata plictisitoare a orasului, "Beautiful Creatures" este bineinteles inspirat de cartea cu acelasi nume si de mare succes, scrisa de Kami Garcia si Margaret Stohl.
Filmul este regizat de Richard LaGravenese si ii are in distributie pe Alden Ehrenreich, Alice Englert, Jeremy Irons, Viola Davis, Emmy Rossum ( al carui fan sunt de cand urmaresc "Shameless") si Emma Thompson.
Tradus la noi "Cronicile Casterilor: A 16-a luna", filmul va avea premiera in Romania pe 15 februarie si fiti pregatiti pentru isteria care se va crea in jurul lui deoarece cartea deja are planuri de a fi continuata in alte trei volume: Beautiful Darkness, Beautiful Chaos si Beautiful Redemption. Sight!



In materie de muzica un nume si o melodie fresh sunt intotdeauna bine-venite. Astazi va introduc un stil nou numit "gospeldelia" si o tanara britanica in varsta de 25 de ani pe numele ei Laura Mvula. Absolventa a conservatorului din Birmingham a inceput sa scrie cantece pe laptopul sau in timp ce lucra ca profesor suplinitor la un gimnaziu. Albumul de debut va ajunge pe rafturile magazinelor de specialitate incepand cu 4 martie si se va numi "Sing to the Moon". Aflata la inceputul carierei Laura a aparut pentru prima oara intr-un show tv live la inceputul acestei luni si norocul a facut sa ajunga sa cante in deschiderea concertelor lui Jessie Ware iar vocea sa este comparata cu cea a renumitei Nina Simone. Astazi ascultam primul single de pe albumul de debut semnat Laura Mvula intitulat "Green Garden".



Si cum  ploua afara ce as face mai bine decat sa ma retrag intr-un loc micut si cochet, intr-un ambient propice creatiei. Pentru aceasta exista Simbio, pe Selari 18. Odata ce-am lasat agitatia centrului vechi in spatele usii inchise patrund intr-o oaza de calm unde imi pot asterne linistit gandurile pe laptop langa o cana de ceai englezesc si un sandwish crocant. In perioada asta vad ca burgerii revin in forta iar lumea isi face din timp rezervari deoarece mesele nu sunt foarte multe iar locatia si meniul sunt foarte chic. N-o sa ma apuc sa enumar ce cuprinde meniul, cand puteti chiar voi sa-l rasfoiti pe pagina oficiala Simbio. Pe langa preparatele si bauturile deja amintite tin sa precizez ca aici gasiti o varietate de cafele si vinuri , clatite pufoase si briose, asta pentru cei vrajiti de dulciuri la fel ca mine. Enjoy!

La capitolul diverse citeam zilele acestea despre statia de metrou intitulata "Bucuresti" in Sankt Petersburg. Aceasta a fost inaugurata anul trecut pe 28 decembrie, arhitectura statiei cuprinde imagini din Bucuresti si se afla sub bulevardul cu acelasi nume. Moderna si cocheta statia de metrou este decorata si cu un mozaic ce infatiseaza un conac bucurestean. Proiectata in urma cu doua decenii, in perioada sovietica, statia de metrou Bucuresti a nascut controverse, nemultumirile din partea locuitorilor si a autoritatilor rusesti au aparut pornind de la faptul ca Romania nu mai este un stat prietenos fata de Rusia. Cu toate acestea, numele statiei a fost pastrat. Interesanta intreaga situatie si de apreciat cum altii onoreaza numele capitalei noastre pe cand ale noastre autoritati nu sunt in stare nici macar sa mentina un nivel de confort ,curatenie si estetica in statiile de metrou existente. Doar imaginati-va niste coloane elegante precum cele din fotografia de mai sus in locul celor de pe peronurile de la Romana.

Sfatul lui B: "Viata e scurta si depinde de tine cat de dulce o faci sa fie."


Apropo de filmul pe care vi l-am recomandat data trecuta, Hitchcock, am gasit o poza numai buna pentru a surade. Cu ocazia vizitarii parcului de distractii Prater din Viena in 2011 am ajuns si la Muzeul figurilor de ceara - Madame Tussauds unde nu am putut rezista tentatiei de a fi pus in rolul victimei celebrei scene de la dus din cel mai aclamat film semnat de marele regizor si anume Psycho. Dar in loc sa ma conformez rolului am zis ca ar fi mai interesant daca mi-as pune amprenta si as aduce ceva nou, rezultatul il puteti vedea si voi!

Pana data viitoare ascultati muzica buna, Pink a lansat un nou single alaturi de frontman-ul trupei premiate de curand cu Grammy, fun. ,  pe care-l puteti asculta aici alaturi de celelalte melodii de pe ultimul album al artistei. Ciao!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu